Direktlänk till inlägg 17 augusti 2010

Hej på oss, igen!!

Av Marica - 17 augusti 2010 22:55

Jag vet, det är inte imorgon idag utan kanske mer iövermorgons morgons kväll, eller??????????????

Men när jag skrev att jag skulle fixa till ett nytt inlägg imorgon så visste inte jag att min mamma skulle komma hem till oss och fira sin födelsedag.

Men det gjorde hon och det var mysigt att ha henne här och få göra lite extra denna vanliga söndag.

Men nu kommer här ett nytt inlägg och ikväll skall jag använda mej av "spara".


   Trädgårdsfest              


Lördagen den 7 augusti vaknade jag i svinottan till ett underbart sensommarväder, tack och lov för det var idag som vi skulle ha våran trädgårdsfest för dom flesta av våra nära o kära, dock saknades några.

Men vi var 16 pers och vi hade jättekul och åt o drack gott!

Jag hade gett med mej och vi hade beställt färdig buffemat så det enda jag behövde göra var några kalla såser och tårta.

givetvis är det mycket annat runt i kring som ska fixas, men jag hade bara kul hela tiden.

Det var Parkfest här i Klippan och det är ju alldeles i närheten av oss, så på fredagsnatten satt jag i uterummet o blåste ballonger och på scen i parken stod Jan Johansen o sjöng för mej, mysigt.


När våra gäster kom så började vi med en liten tipspromenad på gatan för Lasses dotter o svärson kände ju inte min familj, så jag tyckte att det var en bra start och givetvis för alla att komma igång på lite.

Sen åt vi buffe, sen lite ost o sen kaffe o tårta och där imellan stoppade jag in lite lekar och sen tog vi prisutdelning till tårtan.

Dom enda som vann nåt så när vettiga priser var Emil o Kristoffer som fick var sitt par strumpor, resten var bara tramspriser!

Mysigaste stunden på hela festen hade jag när jag satt uppe i uterummet o rättade tipspromenaden och tittade ner på tältet o alla goa människor, stora som små. Då blev jag enormt varm i hjärtat!

Vi fick jättefina blommor av våra alla och av min Faster o hennes man fick vi några Höganäskrus som det blev perfekt att sätta dom fina buketterna i.

  

Men den finaste buketten fick jag nog av min pappa, den var gigantisk, men det var kortet i som värmde mest, "Grattis, du är en kämpe / Pappa" stod det.      Och som som känner min pappa vet att det står mycket mer än så mellan raderna, Tack pappa, tack för att du åter finns i mitt liv!!  

Men två som verkligen höll igång hela tiden var Emil o Kristoffer, små söta busungar. Kristoffers höjdpunkt var nog när han fick kasta alla vattenballongerna och emils var när han fick med sej någon för att kolla in alla bilarna som stod här eller när han fick färska morötter från växthuset att tugga på! Barn är bara så ljuvliga!

Jag tror att det var en lyckad fest och när alla hade åkt hem så satt jag här med min underbare man och bara var lycklig!


Jag kan med stolthet berätta att på festen serverade vi både vin o öl till maten och jag tittade inte ens åt det!!!!!!!!!! Men eftersom det alltid finns risker så skickade jag det vin som blev över med dom andra hem, vill inte ha vin i huset!!


Sen blev det måndag och äntligen fick jag gå o träna, det har verkligen blivit en viktig del av min vardag, jag känner hur väl jag mår av det och det är så kul att jag lyckas öka min kondition o styrka!


I tisdags var jag på mammografi och det är fan inte mysigt, men ett måste och tack o lov så var allt bra. Men att göra ett nytt bröst lär dröja, kroppen har tagit för mycket stryk av cellgift o strålning, men det kan jag stå ut med bara jag är frisk!


I torsdags fick jag ett helt underbart besök, Kersti, min kontaktperson från brunslöv kom o hälsade på, så himla glad jag blev!!

Hon är verkligen min förebild i allt, det finns nog ingenting hos den kvinnan jag inte gillar!

Jag tror att hon är stolt över att jag är så nykter fortfarande, som hon sa att jag hade ju verkligen tidernas chans att ta återfall nu under min "cancertid".

Ingen hade tyckt att det var märkligt och de flesta hade nog haft förståelse, men icke, jag behöver inte den falska styrkan som alkoholen ger!


När Kersti ringde o sa att hon skulle komma så kilade jag över till Preem köpte glass, på väg dit så passerade jag vår lokala cykelhandlare och där stod en skithäftig cykel som jag gärna ville ha.

Jag berättade det för Lasse när Kersti hade åkt, vi gick och tittade och vips så var jag med ny cykel. Den heter "Karin in the air" och Karin är ett av mina namn.     Visst är den fräck??       


I fredags kunde jag gotta mej i 26 månaders nykterhet - jätteskönt!!!

Det är inte något jag direkt firar längre för min nykterhet är numera så självklar för mej, men visst den 13:e brukar vara en dag jag tänker tillbaka och är så oerhört tacksam mot min syster som skickade mej med enkel biljett till LIVET!!!

Min syster är fan i mej den bästa systern man kan ha!!

Jag vet inte vad som skulle hända om någon bad mej att välja mellan henne o Lasse, jag vill bara inte tänka på det för båda är oumbärliga för mej!!


Idag var jag o träffade en kvinna på Försäkringskassan, dom har fan inget enkelt jobb!! Men jag måste säja att jag beundrar dom att dom orkar vara vänliga o förstående trots all skit dom får ta av både klienter o media, huga!

vi kom fram till att förlängd sjukpenning är nog det som är mest rätt för mej just nu, så nu ska jag bara skaffa fram intyg från mina läkare och sen får vi se om F-kassans läkare håller med, spännande!


Imorgon bär det av till Lund i svinottan för att röntga käken och träffa tandhygeinist o ev käkkirurg. Skall ha med min kompis "TheraBite" och visa tandhygeinisten att jag skött mej.

Jäkligt nervös är jag för att röntgen skall visa att jag har skador på min käke, det skulle vara en stor katastrof för mej!!


Men nu ska jag krypa ner bredvid min underbare livskamrat och ligga en stund o lyssna på hans snarkningar innan jag själv tar ett snack med John Blund.


Tack alla underbara för att Ni finns i mitt liv, tack alla för att Ni har hjälpt mej att bli en nykter o hel kvinna, Tusen tusen tack och en jättestor godnatt kram!!


 
 
Sillen

Sillen

18 augusti 2010 19:10

Å Marica va fint ni hade det. Men din pappa har rätt, du e en kämpe!! Glöm inte det. Håller tummen att bröst å käke snart e minne blott. Hoppas allt går bra på röntgen. Å hoppas resten av sommaren är snäll mot dej.

Kram Sillen

http://stolligt.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marica - 13 juni 2013 06:28

   2008-06-13!!   Det var meningen att jag idag skulle firat 5 år som nykter! Men efter en "kullerbytta" tidigt i våras så har jag bestämt mej för att fira att det är fem år sedan jag bestämde mej för att leva som en alkoholfri kvinna! Och tr...

Av Marica - 1 september 2012 20:30


För några dagar sedan frågade en bekant mej hur man kan hjälpa sin Pappa med alkoholproblem som han absolut inte vill erkänna och med en livssituation som inte är speciellt hälsosam vare sej för Pappans fysiska o psykiska hälsa eller för min bekants ...

Av Marica - 16 juli 2012 13:13

Ja, så är det - Jag ska bli ett Ego!!!   För visst kan man vara ett snällt o omtänksamt Ego, så ska jag bli! Jag är så jävla trött på att alltid ställa mej ett steg bakom, att inte hävda min rätt, att alltid vara den som tänker på andra för...

Av Marica - 11 februari 2012 11:40

  Hej Kompisar!!   Så var jag där igen - frågan om vem som är alkoholist, nykter alkoholist, nynykter eller någon annan "fin"  titel.   Jag kan bara inte släppa frågan riktigt och häromkvällen kom den upp till diskussion igen.   Vi kan v...

Av Marica - 31 januari 2012 09:54

    Väldigt ofta så får jag höra; Du som är så pigg varför är du egentligen sjukskriven? Herregud vad du orkar med - det kan ju inte vara något fel på dej! Du är SÅ präktig som gör en sån massa hemma! Du kan vara lycklig som har tid att sp...

Skapa flashcards