Direktlänk till inlägg 24 augusti 2010

Syskonkärlek!

Av Marica - 24 augusti 2010 15:20

    Hej Ni !!


Vet ni att idag är det syskonkärlekens dag!!!??


Grattis alla underbara syskon !!!!

Har aldrig hört talas om det förrän nu för en stund sedan, men jag kände genast att det är en dag som vi verkligen har fattats.

Min syster är ju verkligen livsviktigt för mej, hon är min bästa väninna, det är hon som ger mej kloka råd, det är henne jag skrattar o gråter med!!

Och framför allt, det var hon, min underbara lillasyster som såg till att jag fick tillbaka mitt liv!!!!

För min syster känner jag verkligen kärlek o respekt, hon är en sån varm o go kvinna!!


Vi var hos min syster o hennes familj i lördags o firade hennes 45 -års dag med en liten kräftskiva, det var så himla mysigt o både Lasse o jag trivs verkligen hemma hos dom; man kan vara sej själv till 100%


Dessvärre så fick helgen ett mycket tråkigt slut, en god vän till oss ringde på min mobil och berättade att våra nära "flygvän" Bertil Gerhardt hade havererat i Norge och omkommit. Det var en väligt fin man, jag har arbetat ihop med honom i flera år och nu var han flygchef på Biltema där Lasse är tekniker på deras flygmaskiner, bl a den som nu blev skrot.

Det var ett mycket tungt besked och med ens ville vi bara hem.

Dock körde vi inom o träffade Lasses dotter o hennes gulliga familj, i lördags var vi på Anderslövs marknad o då köpte vi traktor o flygmaskin till lilla barnbarnet som han fick.

Det är en ljuvlig unge och han blir verkligen glad för det han får.

Genast var han nere i marknivå och körde traktor, så roligt att se!!

Och jag tror att det var bra för oss båda att krama om honom lite när vi var så nere, barn är tröstande på ett naturligt sätt, utan att veta om det själv!


Igår grävde jag upp en rabatt o flyttade en massa växter, en liten plats intill dammen där jag ska lägga sten o gjuta en betongbänk, Lasse ska fixa till en stor sten så att det blir ett litet "vattenfall", sen kan vi sitta där på ålderns höst o bara njuta av livet under päronträdet!

Jag ska även gjuta lite markstenar själv för att försöka gjuta i lite symboliska ord o tecken, fast jag har aldrig gjort det, men jag hoppas att det går.

Det är så roligt för Lasse låter mej hållas o förklarar bara hur jag ska göra så jag hoppas verkligen att jag går iland med detta utan att behöva få för mycket hjälp.


Men nu ska jag inventera matförrådet o se vad jag ska bjuda min livskamrat på ikväll och sen blir det väl en Betapet för regnet vräker ner så något trädgårdsarbete blir det inte tal om!


Ha en skön tisdagskväll!




 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marica - 13 juni 2013 06:28

   2008-06-13!!   Det var meningen att jag idag skulle firat 5 år som nykter! Men efter en "kullerbytta" tidigt i våras så har jag bestämt mej för att fira att det är fem år sedan jag bestämde mej för att leva som en alkoholfri kvinna! Och tr...

Av Marica - 1 september 2012 20:30


För några dagar sedan frågade en bekant mej hur man kan hjälpa sin Pappa med alkoholproblem som han absolut inte vill erkänna och med en livssituation som inte är speciellt hälsosam vare sej för Pappans fysiska o psykiska hälsa eller för min bekants ...

Av Marica - 16 juli 2012 13:13

Ja, så är det - Jag ska bli ett Ego!!!   För visst kan man vara ett snällt o omtänksamt Ego, så ska jag bli! Jag är så jävla trött på att alltid ställa mej ett steg bakom, att inte hävda min rätt, att alltid vara den som tänker på andra för...

Av Marica - 11 februari 2012 11:40

  Hej Kompisar!!   Så var jag där igen - frågan om vem som är alkoholist, nykter alkoholist, nynykter eller någon annan "fin"  titel.   Jag kan bara inte släppa frågan riktigt och häromkvällen kom den upp till diskussion igen.   Vi kan v...

Av Marica - 31 januari 2012 09:54

    Väldigt ofta så får jag höra; Du som är så pigg varför är du egentligen sjukskriven? Herregud vad du orkar med - det kan ju inte vara något fel på dej! Du är SÅ präktig som gör en sån massa hemma! Du kan vara lycklig som har tid att sp...

Ovido - Quiz & Flashcards