Direktlänk till inlägg 29 augusti 2010

Nu är det höst!!

Av Marica - 29 augusti 2010 06:49

   Godmorgon alla fina människor!


Visst har hösten kommit till oss nu? Imorse när jag gick upp var det inte merän 6,5 grader, men en otrolig massa syre i luften!!


I onsdags var det ett år sedan jag blev opererad i munnen, kan inte förstå var den tiden tagit vägen.

Men om jag tänker till så har det rent kroppsligt sett varit ett otroligt jobbigt år, ont, trött o emellanåt väldigt ledsen.

Ibland känns det som om jag har åldrats typ 250 år eller så, men när jag börjar tänka i dom banorna och när jag börjar fyllas upp av självömkan försöker jag tänka ännu längre tillbaka och då inser jag att jag har det väldigt bra nu.

Ibland så blir jag riktigt jävla rädd när jag tänker på vad som hänt med mej om jag inte hade tagit mej ur mitt missbruk innan jag fick cancer - jag hade varit så stendöd nu!

Jag är så himla glad och tacksam för alla människor som funnits där runt mej och Lasse under dessa åren, vi har haft det jävligt tufft, men jag tror inte att det är många förhållande som hade klarat av att gå igenom allt det vi har gjort under våra år tillsammans.

Jag vågar påstå att vår kärlek är så stark att det krävs en jäkla katastrof för att vi skulle överge varann, vi är ju dessutom varandras bästa vänner, kan det bli bättre?!


Min lilla oas i trädgården har börjat ta sin form nu, alla växterna är flyttade och jag håller på att gräva ur så att jag kan lägga marksten, det där med att gjuta egna stenar har jag lagt på hyllan - det skulle ta för lång tid.

Men fortfarande så är mitt mål att gjuta en bänk och att bygga upp egna krukor på något sätt. Lasse är rädd att jag ska förta mej o må dåligt av det, men jag har så jäkla kul, varenda spadtag är ett nöje!!

Önskar bara att någon kom hit o tog disk/städ/mat så att jag bara kan vara där ute o "leka".


Men på tisdag tar jag semester från alltihop och åker till syrran i Hönsinge, ska stanna där tills torsdag och det ska bli så kul. Dom senaste gångerna vi har träffats så har det varit en massa trevliga människor runt oss och vi har inte haft någon systertid, men det ska vi ha nu!

Det finns en tygfabrik i Svedala som heter Moltex och kommande vecka så har dom fabriksutförsäljning, gissa om vi ska dit, fina tyger till vettiga priser, sånt gillas!!


I förrgår ringde min handläggare från Försäkringskassan o berättade att dom tagit beslut om att min sjukskrivningform har ändrats - till min fördel. Jag har inte ens skickat in någon formell ansökan utan det kunde jag göra nu. Dessutom så ändras den retroaktivt. Helt otroligt!                                         


 Tänk att dessa människor som "alla" tycker är så förfärliga är så goa, jag har aldrig haft problem med Försäkringskassan, tvärtom, dom gör ett otroligt bra jobb. Jag blev så glad att jag var tvungen att skriva en insändare i våran lokaltidning och berömma dom, det är ju faktiskt en yrkeskår som får skäll i pressen i tid o otid!

Nästa söndag har vi stor flygdag här i Ljungbyhed, detta med anledning av att flyget fyller 100 år, Lasse är väldigt engagerad så just nu är han mest någon som kommer hem o äter, sover och berättar alla små detaljer om detta.                   Jag skulle ljuga om  jag sa att jag var intresserad av millimeterinformation, men det är så underbart att se hur engarerad o ivrig Lasse är!                           Självklart kommer jag att vara där och hjälpa till där det behövs, för kul är det, när det väl är igång. Dessutom så träffar man alltid en himla massa roliga människor från tiden på flyget och det är ju så att dom har en stor plats i mitt hjärta.

Men nu ska jag ta en stor tallrik glass till frukost o sen blir det väl dagens samtal till Lillasyster, sen sätter jag spaden i marken!!!

Ha en skön söndag o kram på oss alla!!

 
 
Sillen

Sillen

29 september 2010 17:51

Marica vännen, hoppas du har det bra. Ville bara säga hej å att jag tänker på dig.

Kram Sillen

http://stolligt.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marica - 13 juni 2013 06:28

   2008-06-13!!   Det var meningen att jag idag skulle firat 5 år som nykter! Men efter en "kullerbytta" tidigt i våras så har jag bestämt mej för att fira att det är fem år sedan jag bestämde mej för att leva som en alkoholfri kvinna! Och tr...

Av Marica - 1 september 2012 20:30


För några dagar sedan frågade en bekant mej hur man kan hjälpa sin Pappa med alkoholproblem som han absolut inte vill erkänna och med en livssituation som inte är speciellt hälsosam vare sej för Pappans fysiska o psykiska hälsa eller för min bekants ...

Av Marica - 16 juli 2012 13:13

Ja, så är det - Jag ska bli ett Ego!!!   För visst kan man vara ett snällt o omtänksamt Ego, så ska jag bli! Jag är så jävla trött på att alltid ställa mej ett steg bakom, att inte hävda min rätt, att alltid vara den som tänker på andra för...

Av Marica - 11 februari 2012 11:40

  Hej Kompisar!!   Så var jag där igen - frågan om vem som är alkoholist, nykter alkoholist, nynykter eller någon annan "fin"  titel.   Jag kan bara inte släppa frågan riktigt och häromkvällen kom den upp till diskussion igen.   Vi kan v...

Av Marica - 31 januari 2012 09:54

    Väldigt ofta så får jag höra; Du som är så pigg varför är du egentligen sjukskriven? Herregud vad du orkar med - det kan ju inte vara något fel på dej! Du är SÅ präktig som gör en sån massa hemma! Du kan vara lycklig som har tid att sp...

Ovido - Quiz & Flashcards