Direktlänk till inlägg 13 december 2011

Herregud vad tiden går!

Av Marica - 13 december 2011 18:51

                                         Nu är det jul igen!!   


Det är inte riktigt klokt vad tiden går!!! Och tänk att vi blir inte en dag äldre trots detta!!!

Idag firar jag faktiskt 3,5 år som nykter, inget att fira längre kanske, men det blir trots allt en dag då jag tänker tillbaka väldigt mycket, var är alla goa tjejer som jag träffade på Lunden o Brunnslöv?


Jag har inte skrivit här sedan den 8 juni, taskig jag är, men det var en skitsommar, sen blev det en skithöst och nu är det en skitvinter!! Jag har så svårt att hitta inspiration när det är så jäkla trist väder - regn, blåst, regn, blåst....

Dom fjuttiga soldagarna vi hade i somras rusade jag ut och slet upp orgräs i panik, herregud , det var ju inte maskrosor som växte i gräsmattan - det var ALGER!!!


Jag har lyckats fylla 50 år, "jippi" Den dagen firades inte, jag gillar inte att fira att jag har blivit född, inte för att jag inte vill vara född, men egentligen så har jag ju inte gjort något för att fira denna dag, det är ju faktiskt mina föräldrar som gjort jobbet!


Som vanligt på sensommaren så hade vi vårat "tältmöte", i år var det utökat med goa Josephine, Kusin Johan och hans små gosemonster; Gustav och Love!!

Det är en rolig eftermiddagsfest och nu har det nog blivit en tradition vi inte vill vara utan nu.


Under hösten har jag gått på tryckkammarebehandlng i Helsingborg, detta för att mitt käkben skulle få bättre läkförmåga så att man kunde sätta in titanskruvar, och det kunde man, så nu sitter det 5 titanskruvar i min lilla käke

Där ska dom sitta o läka o bli hemmastadda i ca 6 månader och sen får dom sällskap av lite nya bissingar, behöver jag säja att det ska bli skönt?


Under hösten har jag verkligen kämpat för att hålla igång min träning, det har varit motigt, mest pga trötthet i samband med tryckkammaren, men skam den som ger sej!

Stället där jag tränar har flyttat till nya jättefina lokaler och fått helt nya redskap, det är skitroligt!

tänk när Izabela, min soc.tjej, var o hälsade på mej i Brunslöv och hon frågade om jag inte kunde tänka mej att börja träna när jag flyttade hem, jag sa nog nej, men jag tänkte - herregud, hur kan du tro att jag skulle kunna tänka mej att svettas kollektivt??!!  


Dessutom så har jag utökat självplågeriet lite med Zumba en kväll i veckan, det är så riktigt grymt roligt, för några år sedan, kanske för ett år sedan skulle jag ALDRIG kunna tänka mej att ställa mej bland 40 andra bybor och försöka vicka utmanande på höfterna, nu påstår jag inte att jag vickar utmanande ännu, MEN det är jag inte den enda som inte gör, vi är ett tappert gäng amatörer och vi har kul!  


Sen har jag dessutom börjad fuska lite med silversmide och det är verkligen bra för mej, jag kan sitta i timmar o fila på en silverbit eller såga till ringa till en länk, hjärnan är fri och jag ser strängt upptagen ut - gissa om det är meditativt och hjärnrensande?? Riktigt mysigt är det!

Dessutom så är det första gången sedan jag blev nykter som jag känner att jag är välkommen i ett sammanhang utanför familjen, det har jag kanske blivit tidigare, men jag har aldrig vågat lita på känslan, vilket jag idag gör!


Min senaste röntgen som jag gjorde för bara 14 dagar sedan visade att jag fortfarande är frisk, kan man få en bättre julklapp, NIX !!! Tack tomtedoktorn Jens!!


Det enda jag önskar mej nu är lite tänder, bättre tal och fred på jorden, inte för mycket begärt!!


Igårkväll tänkte jag på alla tonåringar, deras föräldrar och alla fantastiska människor därute som såg till att det skulle bli en drogfri Lucia, hoppas att det gick bra!

Det finns väl ingen kväll på hela året som det sups så in i helvete som Lucia och VARFÖR??

Det enda alkoholen och andra droger skapar är :

Helvete, pengabrist, utanförskap, ensamhet, olycka, ångest, beroende, våld, olycka..........

Jag skulle kunna fortsätta hela natten, men det tänker jag itne göra

För

Nu är det nog dags för den här gamla damen att dra sej tillbaka och försöka få lite sömn!

Jag ska försöka blogga lite oftare, men jag lovar inget, kanske kanske, för det är ett vldigt nyttigt sätt att få ur sej lite tankar på !!


Ha det helt underbart och stor kram på Er alla

Var rädda om varann, älska lite mer, bjud på ett leende - det är trots allt jul!!

 
 
Sillen

Sillen

17 december 2011 08:50

Välkommen tillbaka Marica,å vilken tid det tar att få ordning på munnen. Ja du har varit tålmodig så jag hoppas det blir bra, när det äntligen sedan e klart.

Grattis i efterskott, å tummen upp för dina 3,5 år nykterhet.

http://sillens.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marica - 13 juni 2013 06:28

   2008-06-13!!   Det var meningen att jag idag skulle firat 5 år som nykter! Men efter en "kullerbytta" tidigt i våras så har jag bestämt mej för att fira att det är fem år sedan jag bestämde mej för att leva som en alkoholfri kvinna! Och tr...

Av Marica - 1 september 2012 20:30


För några dagar sedan frågade en bekant mej hur man kan hjälpa sin Pappa med alkoholproblem som han absolut inte vill erkänna och med en livssituation som inte är speciellt hälsosam vare sej för Pappans fysiska o psykiska hälsa eller för min bekants ...

Av Marica - 16 juli 2012 13:13

Ja, så är det - Jag ska bli ett Ego!!!   För visst kan man vara ett snällt o omtänksamt Ego, så ska jag bli! Jag är så jävla trött på att alltid ställa mej ett steg bakom, att inte hävda min rätt, att alltid vara den som tänker på andra för...

Av Marica - 11 februari 2012 11:40

  Hej Kompisar!!   Så var jag där igen - frågan om vem som är alkoholist, nykter alkoholist, nynykter eller någon annan "fin"  titel.   Jag kan bara inte släppa frågan riktigt och häromkvällen kom den upp till diskussion igen.   Vi kan v...

Av Marica - 31 januari 2012 09:54

    Väldigt ofta så får jag höra; Du som är så pigg varför är du egentligen sjukskriven? Herregud vad du orkar med - det kan ju inte vara något fel på dej! Du är SÅ präktig som gör en sån massa hemma! Du kan vara lycklig som har tid att sp...

Skapa flashcards