Direktlänk till inlägg 19 januari 2012

Nya rädslor!!

Av Marica - 19 januari 2012 17:03

    Hej där kompisar!!


För en gångs skull behöver jag inte ursäkta mej för att jag inte har skrivit på evigheter - för det är ju inte så himla länge sedan jag plitade lite här!


Julen kom o gick, har aldrig varit med om en jul med så lite julstämmning som det var nu, det är nog så att det beror på vädret, snön behövs för att vi ska längta efter tomten, eller hur!

Jag hade en jättemysig jul ialla fall, jag var hos min syrra o hennes familj och Lasse var hos sin dotter o hennes familj. Det är en lösning som passar oss båda bra, visst skulle jag vilja fira med Lasse o visst vill han fira med mej, visst vill jag fira med hans dotter o det "gänget" och visst vill Lasse fira med syrran o hennes "gäng", men nu kan vi ju inte klona oss (tack o lov) och dessutom så finns det ju bara en julafton (ett tack o lov här oxå) så vi löser det så här.


Sen träffades vi alla hemma hos brorsan o hans fru på annandagen o spelade julklappsspelet, jag bara älskar det!!

Hämningslöst o totalt förblindad går jag in för att få ALLT och gärna lite till och nu är det ju så kul att syskonbarnen är så stora så att man kan jävlas med dom utan att dom börjar lipa och blir rädda för moster/faster!

Det är sant, jag vet inte om det är min vinnarskalle eller vad som triggas, men jag är i extas!!

För jag tror inte att jag är gamig eller prylgalen eller på något sätt missunnar dom andra, det är bara det att jag SKA VINNA!!

Micke, min bror, är nog lite så oxå, fast han gömmer sina saker o spelar oskyldig, men jag vet att där bor en liten liten djävul där!!

I år fick jag dessutom saker som jag verkligen använder, en fin ljuslykta och en fin "pläd" med "päls" på ena sidan, den tänkte jag ha framför brasan när det är kalla vinterkvällar!!??

Tji fick jag för den har våran underbara katt Nisse lagt beslag på!! Skulle jag försöka mej på att låna den så tittar han på mej med en blick som säjer;  Du, pysen lägg dej i garaget, filten är min!!!

Kan man annat än älska en sådan katt??


Och sen var det ju Gott Nytt År!! och det får vi hoppas att det blir - men jag har en känsla av att det kommer att bli ett bra år, förra året var segt tyckte jag, framför allt sommaren o hösten. Jag fick verkigen kämpa för att hålla humöret uppe.

Men nu är det nya tider o nya insattser!


Träningen har jag kommit igång rätt bra med tycker jag, Zumban startar inte förrän i slutet på månaden, men på lördag kör vi en chockstart i Landskrona, ZUMBAMARATON mellan

11-15, svägerskan och jag åker givetvis dit, men sen kan man ju inte veta riktigt hur vi kommer hem om det blir med ambulans eller vanlig bil, men det ska bli så skitroligt!


Och nu sitter ni o undrar hur jag kan ha rubriken "Nya rädslor"

  Och det ska jag försöka berätta;


Härom veckan pratade jag med min handläggare på försäkringskassan, en jättetrevlig tjej som jag har det största förtroendet för, och vi började prata om att det kanske är dags att jag börjar fundera på framtiden o vad jag vill syssla med i den så smått!
Helt rätt, jag behöver mer att bita i!!


Men vem vill ha mej????


Man kan börja sin arbetsrehabilitering med att via arbetsförmedlingen/försäkringskassan göra någon form av utredning under 3 månader som ska visa vad man kan??!!

Jag vet vad jag kan!!

Men vem vill ha mej??


Jag vet att jag är en väldigt duktig administratör och älskar att formulera meningar o texter. Jag har ett ordningssinne och en organisationsförmåga som är väldigt stort!

Men vem vill ha mej?


Jag är otroligt social och tror att jag är en person som kan sprida glädje o harmoni om jag trivs, jag älskar att få andra människor att må bra och känna sej omtyckta!

Men vem vill ha mej?


Jag skulle trivas till tusen att jobba med ungdomar, lyssna på dom, lära av dom och hjälpa dom! Men vem fan vill ha mej?


Häromdagen så var det en dam som sa till mej lite halvsnorkigt att det var lyx att kunna gå o träna på förmiddagen och sen ha resten av dagen/kvällen ledig!!

Jag erbjöd henne att vi kunde byta en vecka, då informerade hon mej om att jag hade ingen aning om hur tufft det är att jobba heltid och sköta ett hem!!!

Sånt får mej att bli rädd, jag tappar gnistan och framförallt mitt självförtroende dalar.

Är det någon som vet hur jag mår när jag går ur sängen? Är det någon som vet hur sliten min kropp är av all behandling? Är det någon som vet hur ledsen jag blir när jag tittar på mej själv och ser ärr både på kroppen och i själen?

Jag tror inte det!


Jag är så rädd för att ge mej ut i livet igen, jag vet att jag måste, jag längtar dit!

Men jag är så rädd för andra människors fördomar och okunskap!


Men nu ska jag laga middag och det vet jag att jag är jävligt bra på och i det fallet behöver jag inte undra vem som vill ha mej!

Lasse vill jättegärna ha mej som sin kock!!

Kram på er alla och ha det så bra som ni kan!!!


 
 
Ingen bild

Alexandra

19 januari 2012 19:14

Visste inte att du bloggade =) Vad roligt !! Det passar dig. Blir lite ledsen när du beskriver din spegelbild och vad du känner då ... varje gång jag ser på dig så ser jag en fruktansvärt stark kvinna som har tagit sig ur ett missbruk, en stark kvinna som orkar sig upp varje dag trots allt du gått igenom. Jag blir så imponerad över dig och det hoppas jag du en dag blir av dig själv.

Du är en KANON-kvinna minsann =)

Tro mig ... det är många som vill ha dig.

Marica

19 januari 2012 21:30

Tack så mycket Alexandra!
Jo du, bloggen har varit min kanal många gånger, det hjälper när det håller på att pysa över!!
Du tillhör den generationen o typen av människor som ser människan som den är och inte männskan som den varit, du ser även skillnad på vem man är eller vad man kan, men dessvärre så tillhör inte många (ännu) den gruppen.
Jag är glad o trygg med att ha er som grannar, att prata med dej, Hampus eller Marcus gör mej alltid glad!!

 
Ingen bild

Alexandra

19 januari 2012 19:19

Skrev en lång kommentar som försvann suck ....

Iaf menade jag på att du är en sån stark person som har visat gång på gång att du fixar livets många prövningar. Du ska vara stolt över dig själv när du ser dig i speglen. Dina ärr är ett tecken på detta. Det är inte fråga om Vem som vill ha dig ... frågan är vem Du vill ha =)

Marica

19 januari 2012 21:25

Tack Vännen!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Marica - 13 juni 2013 06:28

   2008-06-13!!   Det var meningen att jag idag skulle firat 5 år som nykter! Men efter en "kullerbytta" tidigt i våras så har jag bestämt mej för att fira att det är fem år sedan jag bestämde mej för att leva som en alkoholfri kvinna! Och tr...

Av Marica - 1 september 2012 20:30


För några dagar sedan frågade en bekant mej hur man kan hjälpa sin Pappa med alkoholproblem som han absolut inte vill erkänna och med en livssituation som inte är speciellt hälsosam vare sej för Pappans fysiska o psykiska hälsa eller för min bekants ...

Av Marica - 16 juli 2012 13:13

Ja, så är det - Jag ska bli ett Ego!!!   För visst kan man vara ett snällt o omtänksamt Ego, så ska jag bli! Jag är så jävla trött på att alltid ställa mej ett steg bakom, att inte hävda min rätt, att alltid vara den som tänker på andra för...

Av Marica - 11 februari 2012 11:40

  Hej Kompisar!!   Så var jag där igen - frågan om vem som är alkoholist, nykter alkoholist, nynykter eller någon annan "fin"  titel.   Jag kan bara inte släppa frågan riktigt och häromkvällen kom den upp till diskussion igen.   Vi kan v...

Av Marica - 31 januari 2012 09:54

    Väldigt ofta så får jag höra; Du som är så pigg varför är du egentligen sjukskriven? Herregud vad du orkar med - det kan ju inte vara något fel på dej! Du är SÅ präktig som gör en sån massa hemma! Du kan vara lycklig som har tid att sp...

Ovido - Quiz & Flashcards